Friskhed

DET BLIVER IKKE FRISKERE


Ecolomega® fiskeolie er produceret i Danmark fra minutfriske danske økologiske råvarer. I modsætning til mange af de standard fiskeolier der findes på markedet - primært fra stærkt forarbejdede råolier, fra sydamerikanske sardiner og ansjoser – er Ecolomega® fiskeolie fremstillet af minut frisk dansk ørred.


Fisken kommer slet og ret levende til vores fabrik, hvorved vi sikrer den 100% friske råvare som giver mulighed for en skånsom fremstillingsproces, og en absolut frisk fiskeolie, uden den eftersmag og ”fiskebøvser”, som du måske har oplevet fra harske, eller ikke så friske, fiskeolier.


I Ecolomega® fiskeolie, bevares den naturlige omega fedtsyrebalance som findes i fed fisk, og den hverken ændres eller opkoncentreres i kemiske processer. Dermed leverer Ecolomega® et bredt spekter af sunde omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 og omega-11 fedtsyrer samt opløselige vitaminer og mineraler – i en ægte, naturlig "whole food" fiskeolie.


Ecolomega®

Dansk ørred fra landbaseret økologisk akvakultur, kontrolleret og certificeret i henhold til danske og europæiske regler for økologi - og dermed fokus på dyre velfærd,  bæredygtighed og beskyttelse af miljøet.

Fisken transporteres levende fra akvakultur opdræt (alle indenfor 50 km fra fabrikken - og dermed lavt CO2 fodaftryk) til fabrikken.

Fisken slagtes og fillet skæres ud (sælges til supermarkeder og catering).


Alt udnyttes og de kølede restprodukter (hoved, hale, mv.) processeres med det samme til Ecolomega® fiske olie i en skånsom proces.

Ecolomega® fiskeolie tilsættes en naturlig antioxdiant (rosmarin ekstrakt) og er klar til at blive fyldt på flasker eller i kapsler.

Bevaret i sin naturlige form, og med naturligt indhold af de vitaminer og mineraler der findes i fisk.

Mange standard fiskeolie produkter

Fisken fanges i Sydamerika (typisk Chile eller Peru)

Fisken landes (hvis køling ikke var muligt på båden, skal den ligges på køl ved landing)


Herefter laves der råolie af fisken, som lagres i store industri-tanke.

Råolien transporteres videre til Europa / Asien / USA for videre forarbejdning (nogle flere måneder under vejs).


Råolien gennemgår forskellige procestrin ved høj temperatur for at fjerne harskningsprodukter (jf. dårlig lugt/smag), forureninger, miljøgifte m.m.  Herefter opkoncentreres olien ved kunstig modificering af fedtsyreprofilen.

Koncentratet stabiliteres (ofte med syntetisk vitamin E) og er klar til at blive fyldt på flasker eller kapsler.