Miljøvenlig

MILJØ VENLIG OG BÆREDYGTIG


Det er et velkendt faktum, at verdenshavene ikke er en uudtømmelig kilde af fisk, og at visse dele af verdens fiskeri er underlagt overfiskeri og faldende biomasse. FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) mener, at 87% af verdens fiskebestande er enten overfisket eller udnyttes fuldt ud (SOFIA rapport, 2012).


BÆREDYGTIG OG SOCIALT ANSVARLIG

Med udgangspunkt i en tankegang omkring fuld udnyttelse af vores ressourcer og alle dele af en fanget fisk, laves Ecolomega® fiskeolie kun fra rest-produkter af produktion af ørred fillet fra bæredygtige, etisk korrekte og miljøvenlige kilder, der lever op til de strengeste standarder i Europa.


Fisken (ørred), der anvendes til produktion af Ecolomega® fiskeolie er certificeret i henhold til de danske - og europæiske regler for økologisk akvakultur, som lægger stor vægt på dyre velfærd, bæredygtighed og beskyttelse af miljøet.


Ecolomega® mærket sikrer en helt gennemsigtig, bæredygtig og sporbare fiskeolie, fra fiskerogn til færdigt produkt.


MILJØVENLIG

Muligheden for at bruge rest-produkter fra en allerede certificeret bæredygtig fiskeproduktion, samt det faktum, at alle ressourcer (akvakultur opdræt og fabrikken hvor olien udvindes) er placeret indenfor en radius af 50 km, hvilket sikrer et lavt CO2 fodaftryk på omkring en tredjedel af f.ex. vildtfangede torsk, beregnet ud fra den globale opvarmningspotentiale faktor (GWP).


ASC-C-02233

SAMMENLIGNING AF KLIMA PÅVIRKNING

AF FORSKELLIGE KILDER TIL FISKEOLIE OG/ELLER PROTEIN

Sources: “Global warming potential of smoked trout fillet, Agro Tech 2009”; “Food production and Emissions of Greenhouse Gasses, Swedish Institute for Food and Biotechnology, 2010”